Трюфель (від нім. Truffel; лат.Tuber) - рід сумчастих грибів з підземними бульбоподібними м'ясистими плодовими тілами з порядку пецицевих (Pezizales). До справжніх трюфелів відносяться їстівні види, які вважаються цінними делікатесами. Мають грибний смак з присмаком глибоко просмаженого насіння або волоських горіхів і сильний характерний аромат.
Їх форма - округла або бульбоподібна, консистенція - м'ясиста або хрящувата, розмір - від горошини до великого картопляного бульби і навіть більше, а маса іноді може досягати 1кг. Всі плодові тіла мають зовнішній шкірястий шар – гладкий, розтрісканий або покритий бородавками, званий перідієм і тканина, що міститься всередині споросодержащей, яка на розрізі має характерний мармуровий малюнок зі світлих і темних прожилок.
Міцелій трюфеля білого п'ємонт перигорського, найбільш затребуваних трюфелів, завжди є у продажу. Міцелій інших видів може бути виготовлений тільки на замовлення.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.