Сироїжка пекуча (Сироїжка пекуча), лат. Russula emetica - гриб роду Сироїжка (Russula) сімейства Сироїжкові (Russulaceae).
Капелюшок до 10 см у діаметрі, у молодих грибів опуклий, у зрілих розкинутий, вдавлений в середині, зі смугастим краєм, з смугастим краєм, волога, пурпурна чи рожево-червона, клейка. М'якуш ламкий, білий, під шкіркою рожевий. Пластинки білі, у старих грибів жовті або сіруваті. На смак їдкі, гірчать. Споровий білий порошок. Ніжка до 8см довжини, до 1.5 см товщини, рівна, біла, іноді в нижній частині рожева. Гриб умовно їстівний, третьої категорії. Після відварювання придатний для соління та маринування. При маринуванні сироїжки пекуча рекомендується відварити двічі (через гіркоту) і перший відвар злити.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.
