У природних місцях проживання Шампіньйон польовий, лат. Agaricus arvensis зустрічається на пасовищах, лісових галявинах, у садах та парках з травня до пізньої осені. Виростає великими групами.
Капелюшок його досягає 20 см у діаметрі, спочатку він конічний або округло-дзвінковий з загорнутим краєм, пізніше плоский, білий, від доторку жовтіючий, спочатку пластівчасто-борошняний, потім шовковистий або лускатий. . М'якуш білий, на зламі слабо жовтіє, із запахом анісу та горіховим смаком. Платівки вільні, у молодих грибів білі, у зрілих - червоні, шоколадно-бурі, чорні. Споровий порошок темно-бурий. Ніжка до 10 см довжини, до 3 см товщини, потовщена до основи, біла, пізніше жовтіюча, порожниста, з двошаровим перетинчастим кільцем. Шампіньйон польовий їстівний, вживається вареним, смаженим, тушкованим, маринованим, сушеним.
Прекрасно пристосований для домашнього вирощування. Врожайність його в першу чергу залежить від якості посівного міцелію. Міцелій (грибниця) живий свіжий первинний зерновий в упаковці прозорий блістер/зіпер розміром 8х12х3см та вагою 120-150 грам (залежно від вологості навколишнього середовища; адже він живий, розвивається, дихає, набирає та втрачає вологість). Термін зберігання 6 міс. при температурі +2+6°С чи 1 міс при температурі до +23°З попадання прямих сонячних променів. 10-14 днів витримує і більш високу температуру, якщо упаковки щільно не стикаються один з одним. Термін зберігання – не обмежений.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.
