Капелюх діаметром 5 - 20 см, у молодих грибів кулястої форми, потім дзвонова і під кінець плоско - опукла або навіть повністю розпростерта; суха, гладка, жовтувато-білого кольору, у пошкоджених місцях повільно жовтіє. Пластинки часті, що не приросли до ніжки, кремового кольору в ранньому віці та темно-коричневі до старості. Ніжка довжиною до 15 см тонка, циліндрична, з характерним вигином біля основи; сірого кольору, волокниста, усередині порожниста. На початку ніжки невелике потовщення, схоже на бульбу картоплі. Кільце плівкове, розташоване дуже високо; тонка, широка і хвиляста, гладка зовні, а з внутрішньої сторони покрита дрібними лусочками, розташованими концентричними колами. М'якуш білий, на смак дуже приємний, із запахом гіркого мигдалю, звідси назва гриба — «шампіньйон мигдальний». Оскільки печериці не містять цукру та жирів, вони без проблем можуть вживатися в їжу діабетиками. Це делікатесний гриб, який використовується для приготування дуже широкого спектру страв. Найкращими смаковими якостями мають молоді гриби. Виростити в домашніх умовах цілком реально, особливо якщо використовувати при посадці якісний міцелій.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.