Кажуть, що білий чаудинський гриб найсмачніший серед усіх видів гливи. За смаковими якостями не поступається білому грибу, можливо навіть перевершує його. Улюблений гриб Катерини-II. Завезений він спеціально з Франції для цариці, звідки і друга назва Катерининський гриб. У природних умовах чаудінський гриб росте у Криму на мисі Чауда. З недавнього часу культивується у промислових масштабах. Він легко вирощується та добре росте на твердих породах дерева. Капелюшок діаметром від 5-20 сантиметрів, кремово-білого кольору із загорнутим краєм, часто з малопомітними залишками покривала. Ніжка довжиною 5-10 см і діаметром 2-5см, товста, дрібночешуйчаста, з ребрами низхідних пластинок, білувата, жовта. М'якуш щільний, світлий або жовтуватий, досить рано твердне. Плодові тіла цієї гливи є важливим компонентом анти-холестеринової дієти, допомагають знижувати жири крові, що дуже важливо для наших судин із серцем, та кровообігом. Сік свіжої глива може вирішити багато ваших проблем. Може і гастрит вилікувати, і навіть якщо виразка, то це теж чудовий засіб. Глива – смачний їстівний гриб, справжня знахідка для будь-якого кулінара, для будь-якої домашньої господині. Саме приготування з гливи перших або других страв займає 15-20 хвилин. Глива можна варити, гасити, смажити, солити, маринувати, квасити, сушити і т.д. Страви з гливи за будь-якого способу приготування зберігають яскраво виражений грибний смак і аромат, а також корисні властивості.
Виростити чаудинський гриб можна в домашніх умовах, головне, щоб при посадці використовувався здоровий якісний міцелій.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.