Кислота ортофосфорна 73% 15 кг

Все
Опис
Купують разом
Відгуків
0
Питання
0
Код товару: 413-000027405
Бренд: !NoName
Відгуки: 0
1 643.00 грн.
В наявності
Купити в 1 клік:
Опис

Кислота ортофосфорна - це слабо-жовта або жовта рідина, при кімнатній температурі являє собою тверду речовину (безбарвні гігроскопічні кристали), при температурі вище 213 °C являє собою пірофосфорна кислоту H4P2O7. Зазвичай, ортофоосфорною кислотою, прийнято вважати її 73% водний розчин (безбарвна сиропообразна рідина без запаху). У чистому вигляді речовина має кристалічну структуру, не володіє кольором і специфічним запахом. Температура плавлення речовини +42°С, при цьому з кристалів воно переходить в густу рідину. Кристали також добре розчиняються у воді, наслідком цього є часте застосування розчину.

Застосування:
Застосовують ортофосфорну кислоту досить широко. Застосовується в сільському господарстві, тваринництві, будівництві, медицині та в побуті.

Основним споживанням служить виробництво фосфорних і комбінованих добрив: фосфорних солей амонію, натрію, кальцію, марганцю і алюмінію, а також для органічного синтезу, у виробництві активованого вугілля і кіноплівки, для виробництва вогнетривів, вогнетривких єднальних, кераміки, скла, добрив, синтетичних миючих засобів, в медицині, в металообробній промисловості для очищення і полірування металів, в текстильній для вироблення тканин з вогнезахисним просоченням, нафтовій, сірниковій промисловості, для виробництва реактивної і харчової фосфорної кислоти.

Харчову ортофосфорну кислоту застосовують в харчовій промисловості як антиоксидант і регулятор кислотності (E338) у виробництві газованої води і для отримання солей, виготовлення печива, сухарів.

Застосування ортофосфорної кислоти в сільському господарстві. Ортофосфорна кислота, як добриво, знайшла своє застосування досить давно. Хімічна сполука, потрапляючи в грунт, а потім відповідно до рослини, дозволяє їм пережити посуху, а також робить більш морозостійкими, що дуже важливо при нестабільних погодних умовах. З таким добривом живильний шар грунту стає ідеальним для вирощування овочів і зелені. Застосування ортофосфорної кислоти в овочівництві на краплинному зрошенні дає суттєву економію на даному добриві, а також чистку та дезінфекцію систем поливу.

Ортофосфорна кислота для овочів. Фосфорна кислота сильно впливає на зав'язування квіток і плодів, і тому у томатів, огірків та інших подібних культур дуже висока потреба в фосфорі. Для овочів на 10 л води готують більш складний "коктейль": 1 ч. л. кислоти, 1 ст. л. карбаміду, 1 ст. л. калійного добрива, 1 ч. л. мідного купоросу, 1 ч. л. борної кислоти, марганцівка (до фарбування води в рожевий колір). Цією сумішшю підгодовують 3 рази за сезон з інтервалом в 10 днів.

Застосування ортофосфорної кислоти в овочівництві на краплинному зрошенні дає суттєву економію на даному добриві, а також чистку та дезінфекцію систем поливу.

Оротофосфорная кислота для дерев і чагарників. Підгодовуючи дерева і чагарники восени, застосовують таку суміш: 1 ч. л. ортофосфорної кислоти, 2 ст. л. калійних добрив на 10 л води. Навесні суміш трохи змінюють: беруть 1 ч. л. ортофосфорної кислоти і 2 ст. л. карбаміду на 10 л води. Цим розчином поливають вологу землю, а потім добре заливають лунки водою.

Ортофосфорна кислота для грунту. Добрива на основі ортофосфорної кислоти також сприятливо діють на грунт, сприяючи її структурованню, розвитку ґрунтових бактерій, зміни розчинності інших, які містяться в грунті речовин та придушенню деяких шкідливих органічних речовин. Також використовують для підкислення грунту.

Підкислення грунту ортофосфорної кислотою сприяє збагаченню грунту рухомими з'єднаннями алюмінію, марганцю і заліза. Ці елементи зв'язують деякі добрива, які вносяться, зокрема суперфосфат, особливо негранульовані при суцільному його внесенні, в сполуки, важко доступні для рослин; колоїди мінеральні та органічні піддаються великому руйнуванню; поглинальна здатність грунту зменшується; погіршуються умови для життя мікроорганізмів.

Ортофосфорна кислота для тваринництва. У ветеринарії сільського господарства ортофосфорна кислота незамінна, вона застосовується як лікарський засіб для тварин. Багато проблем з сечовою системою свиней, великої рогатої худоби, кроликів та інших домашніх тварин можна вирішити за допомогою цієї речовини.

Використання ортофосфорної кислоти:

  1. Розрахунок кількості кислоти для введення.
  2. Для цього необхідно знати обсяг оброблюваної води, концентрацію і тип використовуваної кислоти, рівень рН води і необхідний рівень рН після очищення.
  3. Після введення кислоти необхідно проаналізувати рівень рН найближчого емітера від фільтра за допомогою комплекту тестів рН або спеціального паперу індикатора рН. 
  4. Необхідно відрегулювати швидкість введення кислоти.

Повторювати кроки 2 і 3 до тих пір, поки не вийде необхідна концентрація кислоти у воді. 

Відгуки
0 / 5
середній рейтинг товару
0
0
0
0
0

Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.

Питання та відповіді

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.

Кислота ортофосфорна 73% 15 кг
1 643.00 грн.

Варіанти доставки (Детальніше)

   Нова Пошта (доставка у відділення або кур'єром)

   Укрпошта (доставка стандарт або експрес)

   ROZETKA Delivery (безкоштовно від 1000 грн.)

   Delivery